22 april 2016

Beginnen

Beginnen met de lente, dus. Iets is van je schouders.

Beginnen met manieren te bedenken om dat gekraak uit je nek te krijgen. ’s Avonds in de zetel je armen in allerlei bochten wringen in het kader van de zelfmassage.

Beginnen met sierlijke bewegingen in het huis. Nadat je een filmpje zag van tango dansende onderlijven.

Beginnen met het subtiel doorbreken van enkele routines. Op zo’n manier dat je het zelf niet merkt.

Beginnen met het verzamelen van dromen. Mooie dromen. Die dan netjes inpakken. Al dan niet met een strik. Om ze op het juiste moment cadeaugewijs ter beschikking te hebben.

Beginnen met onnozel doen, nog meer onnozel doen. Een minimumdosis vastleggen. Per week of per dag?

Beginnen met de aanloop naar het moment waarop het haar weer geknipt zal worden. Om een of andere reden maak je je iets meer zorgen over haar dat niet echt kort is dan vroeger, of voorheen.

Beginnen met een of andere belangwekkende brief. Voor het genot van de woorden.

Beginnen met het opnemen in die belangwekkende brief van het woord genot. Andere woorden zijn ook te overwegen.

Beginnen met een cadeau. Of was je al begonnen, altijd?

Beginnen met enkele nuttige dingen die al een tijdje wachten op het beginnen met nuttige dingen.

Beginnen met stukjes die nog onverkende gebieden verkennen. Hoewel? Zou dat wel een goed idee zijn?

Beginnen met manieren om zelf tintels op te wekken. Op eenvoudig verzoek, en in grote hoeveelheden. Gericht op het verdwijntintelen.

Beginnen met (of verder gaan met) het verspreiden van boodschappen die zich na het neerdalen van de duisternis en de stilte in je huis door de lucht verplaatsen naar hun bestemming. Op autonome wijze. Die verplaatsing.

Beginnen met diverse nieuwe schoonmaaktechnieken die op wonderlijke wijze, vooral wonderlijke wijze, zonder uitstraalpijn leiden tot impressionante en zelfs significante resultaten.

Beginnen met het negeren van akelige mannen.

Beginnen met het aanleggen van reservevoorraden mooie woorden. Op eenvoudig verzoek opvraagbaar. Gewoon bellen, en zeggen: ‘Mag ik enkele mooie woorden van jou?’

Beginnen met misschien nog eens nieuwe snaren leggen op je gitaar.

Beginnen met een reeks terraswerkzaamheden die zullen leiden tot een groene oase. Wat als doel ook een klein beetje te hoog gegrepen zou kunnen zijn.

Beginnen met het nu definitief inhalen van je universele leesachterstand. Al heel snel aanvaarden dat bij het wezen van het lezen ook een zekere gradatie van leesachterstand hoort. Beginnen dus met gewoon verder lezen. Wat ook al niet slecht is.

Beginnen met het vinden van lighoudingen bij de televisie die tot totale ontspanning kunnen leiden. Is in verschillende opzichten een existentieel probleem.

Beginnen met die ene zin.

Beginnen met die ene adem.

Beginnen met het verder invullen van het landschap.

Beginnen met alle dingen die je niet weet. Niet weet dat je dus eigenlijk aan het beginnen bent met die dingen. Of zoiets.

Beginnen met dingen waarvan je pas nadien zult weten wat ze waren. Of dus eigenlijk gewoon verder doen.

Beginnen met de rivier die je al was.

Geen opmerkingen: