25 augustus 2016

Even onderhandelen nogToch even wennen dat de vakantie voorbij is.

En ’s morgens als een klein jongetje weer naar school, weer naar het werk dus.

Lekker doorstappen in de ochtend. En tegelijk hopen dat je niet te veel zult zweten als je zo meteen bij de kinesiste op de tafel gaat liggen. (Beetje mission impossible. Eigenlijk.)

Mooi om mensen op het perron te bekijken, na het uitstappen.

De mevrouwen die in de etalage staan, met spitsvondige vestimentaire niemendalletjes die op miraculeuze wijze aan allerlei al dan niet kunstmatig bewerkte rondingen blijven hangen. Het moet echt geen pretje zijn voor hen met dit weer. (Eigenlijk zou je nog eens moeten bellen met Victoria, om te horen hoe het met haar gaat.)

Terug in de toren waar je werkt. Meteen verwelkomd worden door de kinderen die in de vakantiekinderopvang zitten. Glimlach.

Je weet niet helemaal zeker of het in alle gevallen een goed idee is dat mannen in korte broek naar het werk komen. Die ene meneer met zijn roze broek (die eigenlijk ook nog een klein beetje te dik staat), je weet het eigenlijk niet zo goed. (Die uitdrukking ‘te dik staan’, die heb je altijd raar gevonden. Maar in het geval van die roze broek klopt ze wel. Eigenlijk.)

(Het gebruik van het woord eigenlijk.)

Nadien beseffen dat je toch naar dat middagconcert in het park had moeten gaan…

Het plezier van het vlotjes afwerken van alle achterstand na de vakantie. (Het lijkt wel alsof je goed bezig bent.)

(Ineens beseffen dat het aantal ijsjes dat je deze zomer al at bijzonder laag is. Hoe zorgwekkend is dat?)

(Je afvragen of de mevrouw aan het loket, als je haar vorige week al geknipt was, niet zou hebben gevraagd in welke leeftijdscategorie je zit.)

Van de hitte in de heel koele trein. Voelen hoe je lichaam overschakelt.

Denken dat er iets belangrijks staat te gebeuren. Alleen weet je nog niet wat.

Fijne gesprekken in de tuin.

Thuiskomen nadien. Net op tijd.

(Geef me een minuutje.)

Een bijzonder gesprek. (Langverwacht. Eigenlijk.) Het raakt je heel erg. Iets met breekbaarheid. En zachtheid. (Dat moeilijke woord over de kwetsuur ga je later toch nog even opzoeken.) En iets met blij zijn voor een leven. En zo.

En de verrassing dus.

En hoe je kijkt. Tijdens het spreken. En ook woorden ziet.

(Misschien was de dag te gevuld. Denk je later als de slaap niet komt. Je loopt nog even door het huis, in de nacht. Voelt ook wel prettig, om een of andere reden. Nadien wacht je tot je lichaam wegzakt in de eigen bedding.)

(Er waren veel bijzondere dromen de voorbije nachten. Ingewikkelde verhalen.)

Lekker door de ochtend stappen. (Die meneer op de bank kijkt je wel heel lang na.)

Die mevrouw die voor je staat in de krantenwinkel had gisteren een ander (ook beeldig) jurkje aan. Ze is nog kleiner dan je gisteren dacht dat ze was. (In de categorie ‘belangwekkende informatie in de ochtend terwijl je hoofd nog een klein beetje sufjes is omdat het toch al vrij warm is op dat vroege uur, eigenlijk’.)

En tussendoor onderweg al denken aan de zee, die je snel zult zien nu.

En dat je ook nog even moet onderhandelen met de kosmos.

Geen opmerkingen: