22 november 2008

Sandra

Hij lag onder aan mijn brievenbus, een folder met een boodschap gegeven door buitenaardsen. Zo stond het erin. Reclame voor een ‘beweging’ van wie ik niet alleen allerlei folders kan aanvragen, maar ook seminars kan volgen. De buitenaardsen in kwestie hebben blijkbaar een speciale boodschap gegeven aan de leider van deze beweging. En ze zijn bijzonder want: “Zij schiepen de mensheid wetenschappelijk in hun laboratoria, met gebruik van DNA. Zij zijn zelf ook mensen. Hun meesterwerk was ons beschreven door diegenen die de eerste bijbel schreven en andere religieuze teksten.” Woew. Deze beweging verdedigt allerlei waarden, zoals de universele wereldvrede (dat doet miss België trouwens ook, maar dat is een ander verhaal). En ze ondersteunt de “revolutionaire ontwikkelingen in de wetenschap en samenleving”. Het gaat dan om de volledige vrijheid van het internet, de nanotechnologie, contraceptie, het klonen en genetische manipulatie. En dat dus allemaal omdat dat buitenaards volk de mens heeft gemaakt naar hun evenbeeld. De grote profeten, die dus ook op de hoogte waren van de boodschap van die buitenaardsen, zitten dus blijkbaar ook in het complot. Sinds 1945 zitten we in het tijdperk van de openbaring. En nu is het dus aan deze beweging om een ‘ambassade’ aan te leggen waar de buitenaardsen officieel kunnen landen. “Zij zullen alle vroegere profeten meebrengen zoals voorspeld is door alle religies. Als ze komen zullen ze ontmoetingen hebben met de wereldleiders en de media en zullen officieel beginnen met de mensheid te laten genieten van de voordelen van hun wijsheid en technologie.” Vooral dat woordje ‘officieel’ fascineert me wel… Als ik me zou aansluiten bij deze beweging wacht mij een “planetair bewustzijn gebaseerd op de toekomst en niet op het verleden”. Ook niet slecht natuurlijk, maar voor mij zouden een gemiddeld bewustzijn en inzicht in de universele en daardoor geruststellende nietigheid van de mens al volstaan.

Een mens vraagt zich natuurlijk af wat we hiermee nu weer moeten doen. Zal ik de buitenaardsen erkennen als ze zomaar los op straat zouden lopen, nadat ze geland waren op “internationaal erkend territorium”? Hier was dus nood aan het betere onderzoekswerk. En ja, na grondig zoeken kreeg ik uiteindelijk een van die buitenaardsen aan de telefoon.

Ze bleek Sandra te heten. Of dat niet een wat aardse naam was voor een buitenaards wezen?

“Zwijg toch stil jong. Alsof ik dat nog niet weet… Al mijn hele leven word ik gepest met die naam. Maar ja, mijn pa en ma wilden weer eens origineel zijn.”

Sandra bleek te werken voor de aarde-observatie-unit. Dat moest zowat de ultieme degradatie te zijn voor velen, maar zij deed het wel graag.

“Het is hier wel rustig. Aangezien zowat niemand geïnteresseerd is in de aarde, kan ik eigenlijk mijn plan trekken. En die rapporten die ik elke dag maak, die leest toch niemand. Daar kan ik in schrijven wat ik wil. Zo heb ik vorige week nog gesteld dat Yves Leterme de president van Congo is. Niemand merkt daar iets van. Ook niet trouwens als ik zou zeggen dat hij de premier van België is.”

Of ze echt zullen komen, zo ja wanneer, en hoe ik hen zal herkennen?

“Tja, die gasten van die club daar willen dat graag zelf geloven, en willen het ook aan anderen zeggen, maar eigenlijk zijn wij op dit moment helemaal niet van plan om naar de aarde te komen. Ten eerste, zo heftig geïnteresseerd in jullie hele doen en laten zijn we nu ook weer niet. En ten tweede, het is hier ook crisis tegenwoordig. De verplaatsingen zijn toch wel erg duur. Trouwens, al die zever over die ambassade en zo waar we dan zouden moeten landen, dat slaat nergens op. Gewoon een stukje mals gras is genoeg voor ons.”

Natuurlijk wilde ik ook weten of ze echt zo’n technologisch onderlegde wezens zijn.

“Was het maar zo jongske. Onze ruimtetuigen zijn al twintig jaar niet meer vernieuwd. Zelfs Star Trek lijkt geavanceerd als je die rammelbakken van ons ziet. Maar dat zeggen we natuurlijk nooit. Ook wij zorgen voor onze PR.”

Waarom ze dan toch officieel geïnteresseerd zijn in ons, zelfs al gaan ze dan niet officieel landen, ook dat wilde ik weten.

“Eigenlijk is het vrij simpel. We wilden wel graag komen, voor een simpele reden. Het eten. Dat buitenaards eten is gewoon niet te vreten. Man toch, wat een miserie… En dan zien we wat jullie allemaal eten, dat zou er wel in gaan. We hebben dat ook proberen uit te leggen aan die pipo die zichzelf de leider noemt van die organisatie. Maar hij wilde alleen maar hogere doelen, en dat om zijn lage driften te camoufleren.”

Toch eerst nog over die profeten. Of die dan ook zouden meekomen allemaal, al was het maar om eens goed te eten. In dat geval zou ik kunnen kennismaken met “Mozes, Boeddha, Mohammed, Jezus, etc.” (Wie zou toch die etc. zijn? Moet wereldberoemd zijn…)

“Maar nee, nog zo’n onzin. Die gasten zijn zo blij dat ze van die aarde af zijn. Die zitten daar gezellig in hun veranda wat voor zich uit te kijken, of een kaartje te leggen. Je denkt toch niet dat ze zich nog gaan inspannen om terug naar de aarde te gaan, en nog eens al dat gedoe te moeten meemaken.”

Hoe dat zat met die lage driften?

“Kijk maar eens goed naar die folder. Veel blabla over alle grote waarden, en dan achteraan zie je dat je bij hen de sensuele meditatie kunt leren? Jaja, mijn voeten ja… Natuurlijk is alleen meneertje den baas ingewijd in de ware geheimen van die toestand, en hij kan het dus voordoen aan al die gewillige jonge vrouwen. Leer mij de goeroes kennen! Door die meditatie zou je lichaam kunnen ontwaken. Dat zal wel…”

Sandra en ik hebben nog lang gesproken, over Sandra, over mij en ook over ons. Het was een mooi gesprek. Ze heeft me beloofd dat ze ook mijn vriendje zal worden op Facebook. We houden contact. En als ze ooit komt, dan zal ik klaar staan voor haar. En dan gaan we gewoon lekker sensueel aards eten. Meer moet dat niet zijn.

Geen opmerkingen: