01 juli 2015

De ring

Op weg naar het station. Je wilt een vroegere trein naar huis nemen om daar verder te werken. Je ziet hoe een vrouw iets opraapt van de grond. Je gaat haar voorbij, en ziet dat het een ring is. Ze kijkt je aan, met de ring in haar hand, en biedt hem aan jou aan. Je glimlacht en zegt dat de ring voor haar is. Ze vraagt het nog eens, dringt aan. Ze wil jou die ring geven. Je zegt dat je vindt dat de ring echt voor haar is, en loopt door naar de trein.

Mmm. Kort haar.

In de zomer is er niet elke dag een Metro. In de zomer zijn er dus maar twee avonden per week – volgens de horoscoop van de Metro – dat er op het vlak van de liefde belangwekkende dingen te gebeuren staan.

Of je te veel denkt? (Om een of andere onverklaarbare reden heb je dat al meer gehoord.) Je denkt erover na.

Lijkt het alleen maar zo, of kraken je nek en je schouders iets minder erg?

Je probeert iets uit te leggen. Je schaamt je. Het klinkt waarschijnlijk heel belachelijk. Dat is het niet voor jou.

Denken aan iets in een bubbelbad.

Je wilt iemand uitnodigen voor een panel. Hoe je nog steeds zenuwachtig als een kind kunt zijn voor zo’n vraag. Na even aarzelen duw je toch maar op verzenden. (Hopelijk kan ze komen.)

De twee mannen zijn heel uitgebreid aan het praten over de voordelen van dat specifieke merk schoenen. (Iets met ijdelheid.)

Dat wat daar in je droom gebeurde, zou dat nog eens kunnen herhaald worden?

Aan de mevrouw bij de kassa toch maar die ene vraag stellen waarvan je bij het aanschuiven de hele tijd dacht dat ze zeker veel te dom zou zijn. Haar glimlach helpt je helemaal door dit moment van existentiële wankeling.

Een brief krijgen en zachtjes beginnen te snotteren. Misschien staan er te veel dingen in die verwoorden wat jij zelf niet durft tegenover jezelf.

Maar hoe moet je dat dan allemaal doen?

(Ze kan niet komen.)

De mevrouw op de radio formuleert belangwekkende beschouwingen over de mogelijke repercussies en eventuele anticyclische  gevolgen van het warme weer op de start van de solden.

Dat een banaan zo lekker kan zijn.

Iets met jurkjes.

Gelukkig hoef jij niet te begrijpen hoe dat nu juist zit met die giscorrectie. (En moet je het vooral niet uitleggen aan iemand anders.)

Soms denkt je hoofd al stiekem dat het vakantie is.

Misschien kun je wel een romantische film verdragen. Zou wat daarin gebeurt ook tellen voor de horoscoop?

De tomatenplantjes op het terras.

Later denk je dat dat waarschijnlijk de enige keer in je leven zal zijn geweest dat een vrouw jou een ring gaf.

Geen opmerkingen: