09 januari 2007

Zo kan het ook

Vernieuwende groene ideeën zijn altijd leuk. Zo vond ik vandaag een voorbeeld van een leuk idee: dansen voor het milieu. In Rotterdam wordt er blijkbaar gewerkt aan een duurzame dansclub. Een van de speciale elementen is een dansvloer die energie opwekt (zie ook het filmpje). Lekker springen op de dansvloer leidt tot meer trillingen, en die worden omgezet in energie.

Deze technologie opent natuurlijk heel nieuwe perspectieven. Onder meer voor de eco-nerds onder ons. Tot nu toe hadden zij misschien een beetje schrik om de dansvloer op te gaan omdat hun ritmische capaciteiten beperkt zijn. Nu kan het gelukkig weer allemaal, met als motto: het is misschien geen zicht, maar het is goed voor het milieu. Hetzelfde argument kan ook gebruikt worden door mensen die nog moeten beginnen aan hun doortastend dieet en nu nog wat aan de zware kant zijn. En misschien krijgen de vermaledijde plateauzolen ook ineens een heel nieuw cachet.

Bij uitbreiding zijn er nog heel andere dingen te bedenken. Als alle trillingen in energie kunnen omgezet worden, is er misschien nog heel wat mogelijk. Zoals speciale zitballen met energieopwekking in de klas voor kinderen met een lichte neiging tot adhd, die zo lekker tekeer kunnen gaan. Of exclusieve vloerstroken in de stations voor naaldhakken. De kyotokletter voor onze fashionistas dient zich aan. Kasseistroken in de stad kunnen voor speciale trilfietsen verhandelbare emissierechten opleveren (de eco-aflaat). Aan hypersensitieve vergadertafels kan het ritmisch tikken met de vingers niet alleen irritatie, maar ook een fractie van de nucleaire uitstap opwekken. En als het een beetje goed georganiseerd wordt, kan een concert van Status Quo (“whatever you want, tada tada tada tada…”) geheel CO2-neutraal worden.

Misschien is het in een later stadium mogelijk om diepe mannenstemmen (waar is Barry White als je hem nodig hebt?) via speciale sensoren op de buik van anderen om te zetten in energie. Die kan dan weer gebruikt worden om massageapparaten op de rug te activeren. Zo ontstaat een vibrerend perpetuum mobile, dat ook nog eens bijdraagt aan het bruto nationaal geluk.

De liefhebbers kunnen de trilling van de tandartsboor laten omzetten in gelijktijdige zonnebankstralen. In huizen kunnen speciale plekken worden voorzien waar op het moment van acute echtelijke ruzies stukken servies van de schoonouders kunnen neergegooid worden. De zo opgewekte energie kan afgeleid worden naar een lekkere-ijsjes-machine, wat ook een hoog frustratieoplossend vermogen heeft.

Vibreren voor de universele wereldvrede wordt een passie. Het luidruchtig ijsberen kan zo effectief de echte ijsbeer ten goede komen. Supertrillende mobiele telefoons zorgen voor het opladen van bij mensen ingeplante batterijen waardoor je je elektrische auto ergens ter hoogte van je heup kunt bijtanken. Als er net niet genoeg energie aanwezig is, kun je aan je partner vragen om je even hevig te kietelen.

Groene energie, we worden er dus allemaal beter van. Laat komen, die wonderlijke toekomst…

Geen opmerkingen: